Base Coat

Base coat kopen? Als je op zoek bent naar de perfecte manicure, is het belangrijk om een basecoat te gebruiken. Door het aanbrengen van een base wordt de hechting tussen je natuurlijke nagelplaat en je kunstnagels sterk verbetert. Hierdoor zorg je ervoor dat je manicure langer mooi blijft en dat je nagels beschermt zijn tegen externe beschadiging en verkleuring.

Belang van een gellak base coat
Een basecoat gellak doet meer dan enkel zorgen voor een goede hechting tussen je kunstnagels en je natuurlijke nagelplaat. Het heeft namelijk zelfnivellerende eigenschappen waardoor je nagelplaat egaal wordt en het aanbrengen van andere nagelproducten makkelijker wordt.

Daarnaast beschermt een base coat gellak de natuurlijke nagelplaat tegen externe beschadiging en vergeling.

Hoelang moet een base uitharden?
Om de juiste uithardingstijden te bepalen is het belangrijk om altijd de aanbevolen uithardingstijden op het productlabel of productpagina te controleren. Over het algemeen zijn de aanbevolen uithardingstijden voor een base coat als volgt:
– 30-60s LED
– 120s UV

Wat eerst base coat of top coat?
Een perfecte manicure begint bij het aanbrengen van een base coat. Het aanbrengen van een top coat is de laatste stap van de manicure. Het is belangrijk om deze stoppen niet te verwisselen, omdat dit de duurzaamheid van je manicure sterk kan verminderen.

Een base coat zorgt voor een optimale hechting tussen de natuurlijke nagelplaat en de kunstnagels, terwijl een top coat je manicure beschermt tegen externe schade.

In ons assortiment hebben we een 2-in-1 product dat zowel een base en topcoat gellak combineert. Deze multifunctionele formule maakt het mogelijk om het product zowel als basislaag als toplaag te gebruiken.

Verschillende soorten base coats
Er bestaan diverse soorten base coats, denk maar aan cover bases, rubber bases, transparante bases en HEMA vrije base coats. Bij Pink Avenue hebben we voor elk wat Wills. Vindt alle nodige uitleg over onze verschillende base coats in onze blog. 

Het verschil tussen een klassieke base en rubber base
Het verschil tussen een klassieke base en een rubber base zit voornamelijk in de consistentie en de flexibiliteit. Een rubber base gellak heeft namelijk een dikkere consistentie dan een klassieke base coat. Een rubberbase coat biedt ook meer flexibiliteit aan en je kan er je natuurlijke nagels beperkt mee verlengen.

Overzicht van alle Base Coats.

 • Obsession base - Silver sky - 7ml - Mistero Milano
  9,88
 • Obsession base - Pink beauty - 7ml - Mistero Milano
  9,88
 • Obsession base - Glitter show - 7ml - Mistero Milano
  9,88
 • Set met alle Cover Lover rubber bases

  65,70 79,50 incl BTW
 • Prom queen set - Mistero Milano

  Set met de Cover Lover base pink, de top no wipe rose en armband

  20,- 24,20 incl BTW
 • Miss holo set - Mistero Milano

  Set met de Cover Lover base light pink, de top no wipe cat eye en armband

  20,- 24,20 incl BTW
 • Set met alle HEMA-vrije rubber bases

  65,70 79,50 incl BTW
 • UNDRES ME base coat - Milky - 7ml - Hema freeUndress me base coat milky - Hema vrije base coat - Voorbeeld op nagels - Mistero Milano

  Melkwitte, HEMA-vrije rubber base met lila ondertoon

  9,88
 • UNDRES ME base coat - Violet - 7ml - Hema freeUndress me base coat violet - Hema vrije base coat - Voorbeeld op nagels - Mistero Milano

  HEMA-vrije rubber base in een zachte lila kleur

  9,88
 • UNDRES ME base coat - Deep pink - 7ml - Hema freeUndress me base coat deep pink - Hema vrij - Voorbeeld van het kleur op nagels - Mistero Milano

  Warmroze, HEMA-vrije rubber base met gouden glitters

  9,88
 • UNDRES ME base coat - Cover beige - 7ml - Hema freeUndress me base coat cover beige - Hema vrij - Voorbeeld van het kleur op nagels - Mistero Milano

  Nude, HEMA-vrije rubber base met peachy ondertoon

  9,88
 • UNDRES ME base coat - Pink shine - 7ml - Hema freeUndress me base coat pink shine - Hema vrij - Voorbeeld van het kleur op nagels - Mistero Milano
  9,88

Wil je leren gellak nagels zetten?

Met onze online opleiding leer je alles om gellak nagels te zetten op professioneel niveau. Je start met de volledige theoretische uitleg van de natuurlijke nagel en wordt dan stap per stap begeleid naar het praktisch aanbrengen van gellak.

Gellak zetten – stap voor stap

STAP 1: Nagelriemen losmaken
STAP 2: Nagels in vorm vijlen & matteren
STAP 3: Nagelriemen verwijderen
STAP 4: Nagelplaat ontvetten
STAP 5: Nail prep aanbrengen
STAP 6: Primer aanbrengen
STAP 7: Base coat aanbrengen
STAP 8: Gellak kleurtje aanbrengen
STAP 9: Top coat aanbrengen
STAP 10: Plaklaag verwijderen
STAP 11: Nagelriemolie aanbrengen
STAP 12: Handcrème aanbrengen