Reinig niet met een cleanser

Velen reinigen de nagelpenselen volledig uit met cleanser of alcohol en bergen ze zo mooi terug op, maar deze vloeistoffen drogen de haren uit waardoor ze uit elkaar gaan staan.

Om dit te voorkomen moet je eigenlijk jouw gelpenselen altijd in een beetje clear gel bewaren. Je dipt dus de haren van je penseel in doorzichtige gel, daarna verwijder je het overtollige met een droge wipe en dus niet met alcohol of cleanser.

Let er wel op dat je het penseel afschermt van zonlicht om te vermijden dat de gel uithardt en de haren dus hard worden.

Als je je penseel dan een volgende keer wilt gebruiken, verwijder je de clear gel met cleanser op een wipe. Als je klaar bent bewaar je je penseel dan opnieuw in doorzichtige gel.

Laatste redmiddel om je penseel te redden

Als de haartjes van jouw penselen al volledig uit elkaar staan bestaat er nog een trucje als laatste redmiddel.

Reinig eerst je penseel met cleanser op een wipe. Dompel vervolgens de penselen even in kokend water en dep het overtollige water af. Verzadig de haren daarna opnieuw met clear gel om op te bergen. Indien nodig kan je deze stappen herhalen tot de haren terug gesloten zijn.

Hopelijk is dit voor jullie duidelijk. Moesten er nog vragen zijn, aarzel dan zeker niet om ze te stellen via onze klantendienst.

tizziana

Geschreven door:

Tizziana – nagelinstructeur Pink Avenue

Ondanks haar jonge leeftijd slaagt Tizziana erin om mee te doen met de topnagelstylisten van de Benelux. Ze is instructeur van Pink Avenue en geeft les in bekende Belgische scholen zoals Syntra West.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord